Home

Nieuws

'AGF-handelaar verkocht steeds klasse 2 als 1'

Controlebureau KCB heeft tot dusver in 2015 al 16 zaken aanhangig gemaakt bij het tuchtrecht. In 2014 waren dat er over het hele jaar 19.

Toch is dat niet het gevolg van een strengere aanpak door het KCB, zegt technisch directeur Jean Crombach.

Het hoge aantal zaken is deels terug te herleiden naar één bedrijf dat stelselmatig klasse 2 product verkocht voor klasse 1. Dat bedrijf stond onder strenger toezicht en is verschillende keren beboet en daarna voor het tuchtrecht gebracht.

"Zes zaken houden dus verband met elkaar. De verpakker zat in hetzelfde gebouw als de exporteurs. Als we zien dat het niet klopt, dat bij klasse 2 de aanduiding klasse 1 staat, dan zijn het twee zaken als je dat bij de verpakker en exporteur aantreft. Ook als het in hetzelfde gebouw zit. We stellen deze bedrijven verantwoordelijk. In kort tijdsbestek is een aantal controles gedaan en meerdere keren iets bij de bedrijven gevonden. Maar over heel 2015 is het wel de verwachting dat het aantal tuchtrechtzaken toeneemt."

Of registreer je om te kunnen reageren.