Home

Nieuws

Trekkerkenteken februari 2017 verplicht

De kentekenplicht voor tractoren gaat in februari 2017 in.

Dat is de planning van minister Melanie Schultz van Haegen. De kentekenplicht geldt voor tractoren met een snelheid van meer dan 40 kilometer per uur. Die tractoren moeten ook een verplichte APK-keuring ondergaan.

De minister denkt dat een jaar voorbereiding genoeg is om het bestaande voertuigenpark te voorzien van kentekens. De kenteken- en keuringsplicht vloeit mede voort uit Europese regels, die in 2018 van kracht worden.

Dit voorjaar wil de minister een concept-wetsvoorstel publiceren, waar via het internet op gereageerd kan worden. De bedoeling is dat de wet in de loop van het volgend jaar wordt behandeld door Tweede en Eerste Kamer. Daarna moet nog een aantal regelingen worden aangepast, die specifiek betrekking hebben op de maximum snelheid voor tractoren en de APK-verplichting.

Of registreer je om te kunnen reageren.