Home

Nieuws

The Greenery uit directe financiële problemen

The Greenery heeft met de verkoop van locaties in Breda en Barendrecht in één klap aan de financiële eisen van de banken voldaan ter aflossing van het reorganisatiekrediet.

De opbrengst van 46 miljoen euro is voldoende om die verplichting in één klap af te lossen en de solvabiliteit van de organisatie te versterken, zegt een woordvoerder. In 2014 staken Rabobank en ING circa 45 miljoen euro in het reorganisatietraject Phoenix bij The Greenery. Of daarmee The Greenery uit bijzonder beheer van de banken is, blijft daarmee onduidelijk. Het is wel aannemelijk.

Volgens de woordvoerder is er tevredenheid over de verkoopprijs van de grond en opstanden. The Greenery waardeert in haar balans grond en gebouwen op actuele waarde. Door de verkoop van de locaties voor 46 miljoen euro, blijft het bezit (en post  grond en gebouwen op de balans) van de afzetorganisatie nog 141 miljoen euro.

De verkoop schept lucht voor de afzetorganisatie. In het recent uitgekomen jaarverslag rept de afzetorganisatie nog over een financiële zekerheid van in ieder geval een jaar.

Door het afstoten van de locaties in Breda en Barendrecht wordt de afzetorganisatie huurder van vernieuwde gebouwen. Zo zal de koper WDP Nederland nieuw bouwen in zowel Barendrecht als Breda. De afzetorganisatie blijft daar dus gevestigd. De locatie Bleiswijk blijft buiten de transactie, waar een distributiecentrum voor handel is gevestigd.

WDP Nederland investeert initieel circa 46 miljoen euro voor de aankoop van beide locaties nu en doet een bijkomende investering van circa 26 miljoen euro gespreid over de komende twee jaar voor de ontwikkeling van 60.000 m² nieuwbouw voor The Greenery.

Of registreer je om te kunnen reageren.