Home

Nieuws laatste update:2 apr 2015

Schultz: adequate zoetwatervoorziening bij verzilting

Er komt een adequate zoetwatervoorziening voor de toekomst te borgen in de definitieve Rijksstructuurvisie Grevelingen en Volkerak-Zoommeer.

Die toezegging doet minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu in reactie op een motie van VVD-Kamerlid Barbara Visser. Door het besluit om de Grevelingen en het Volkerak-Zoommeer te verzilten, vrezen boeren en tuinders in Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant voor de zoetwatervoorziening.

"Een goede zoetwatervoorziening is voor ons heel belangrijk. Die maakt ook deel uit van het Deltaprogramma. Rijk en regio zullen daarvoor de financiering op zich nemen. Wij nemen dus zelf de verantwoordelijkheid en schuiven die niet af op andere partijen. Wij hebben ook al plannen hoe dit er ongeveer moet gaan uitzien. Het bijzondere is dat er sowieso wat gedaan moet worden aan die zoetwatervoorziening", aldus Schultz.

De VVD maakte zich vooral zorgen over de financiering van de zoetwatervoorziening, maar ook over het feit dat de maatregelen allemaal nog onderzocht moeten worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.