Home

Nieuws

Oude uitzendbureau The Greenery aangepakt

Een uitzendbureau uit het Westen van het land moet maximaal ruim één miljoen euro betalen aan personeel, dat in de periode tussen 2005 en 2007 benadeeld werd voor werk bij The Greenery.

Dat blijkt uit een uitspraak van het Gerechtshof Den Haag. Het conflict draait om onderzoek van Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten. The Greenery is zelf niet betrokken bij de zaak tegen het uitzendbureau. Aan de opdrachtgever is pas recent meer verantwoordelijkheid toegekend voor nalevering van cao's van uitzendwerk.

Ook is door de rechter een schadevergoeding van 100.000 euro toegekend aan de uitzendpolitie SNCU. In de cao voor uitzendwerk is opgenomen dat deze dienst draait op schadevergoedingen die worden ingesteld als een werkgever na 14 dagen alsnog de cao niet naleeft.

Het uitzendbureau had meer dan tien grieven ingediend tegen een eerdere uitspraak. Zo zou de cao voor de groothandel in AGF van toepassing zijn en niet de cao waarop de SNCU controleert. Ook zou de SNCU niet gemachtigd zijn tot haar optreden, maar de rechter heeft het uitzendbureau in het ongelijk gesteld. Het bureau kan nog aantonen bij SNCU dat met nabetalingen al een deel van de achterstelling is voldaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.