Home

Nieuws

Nieuw college Limburg: aardwarmte en regiomerk

De vijf Limburgse coalitiepartijen, CDA, SP, WD , D66 en PVDA hebben in het nieuwe college-akkoord de versnellingsagenda tuinbouw omarmd.

De versnellingsagenda moet de tuinbouw in Limburg versterken op gebied van innovatie en marktgerichtheid. Daarbij ligt een focus op onder meer het vormen van een regiomerk, maar ook op het initiëren van geothermie in de glastuinbouw. "Met het rapport TuinbouwVersnelling 2014 is een duidelijke koers aangegeven voor de tuinbouw, een belangrijke sector binnen het Limburgse agribusinesscomplex", schrijft informateur Ger Koops van het CDA in het college-akkoord met de titel 'In Limburg bereiken we meer'. Gedeputeerde Patrick van der Broeck (CDA) blijft de portefeuille landbouw voeren. Hans Teunissen (D66) doet ruimtelijke ordening.

Dat het nieuwe college de versnellingsagenda steunt is niet gek. Onder auspiciën van CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck werd die agenda opgezet, met medewerking van het bedrijfsleven waaronder ZON en handelsbedrijven.

Limburg wil de tuinbouw een betere positie geven in de Duitse achtermarkt. De provincie wil daarom in de komende vier jaar verdere grensbarrières afbreken met vier Duitse en twee Belgische provincieburen.

Of registreer je om te kunnen reageren.