Home

Nieuws

Nederlandse koelhuisspecialist overgenomen

Het Amerikaanse Agro Merchants Group neemt ADB Cool Company over, een koelbedrijf uit 's-Gravenzande met meer dan dertig werknemers.

Het is alweer het vijfde Nederlandse bedrijf in korte tijd dat zich bij de Amerikaanse keten van koel- en vrieshuizen aansluit. ADB, tot nu een familiebedrijf, heeft een opslagcapaciteit van 14.000 pallets en 160.000 kubieke meter verdeeld over 32 ruimten.
ADB is tachtig jaar geleden opgericht voor de koeling en opslag van vooral Westlandse druiven en leliebollen. Het bedrijf biedt nu breed in de fruitsector diensten aan zoals opslag, kwaliteitsinspecties, ompakken, etiketteren en rijping. De partijen houden de overnameprijs voor zich. De dagelijkse leiding blijft in handen van de huidige directie van ADB, Alex en Jacqueline de Bruijn.
Carlos Rodriguez, president van Agro Merchants Europa, legt uit waarom ADB een interessante overnamekandidaat is. "ADB versterkt de positie van Agro in de fruitsector. Dat is van belang voor de afhandeling van de mondiale productstromen tussen Europa, Amerika en Zuid-Amerika." Rodriguez benadrukt dat ADB een echt familiebedrijf is, "met sterke waarden, fantastische cultuur en focus op innovatie."
Directeur Alex de Bruijn denkt dat ADB door de overname kan doorgroeien. "We zijn er trots op deel uit te gaan maken van de Agro Merchants familie. Hun wereldwijde strategie en investeringsmogelijkheden stellen ons in staat om onze klanten beter te ondersteunen op meerdere locaties." ADB breidt direct na de deal haar complex in het Westland met 8.000 vierkante meter uit, aldus De Bruijn.
Agro Merchant kocht op zoek naar een marktpositie in vis eerder Coldstore Urk en Coldstore Wibaco, Nederlandse bedrijven die gespecialiseerd zijn in de opslag van diepgevroren vis voor derden. Daarnaast kocht het bedrijf vorig jaar de Harthoorn Groep in Barneveld en Opticool in Rotterdam.

Of registreer je om te kunnen reageren.