Home

Nieuws

'Vermeldt herkomst verwerkte AGF'

De Belgische consumentenbond Test-Aankoop wil dat de herkomst van verwerkte groente en fruit verplicht op de verpakkingen wordt vermeld.

Tot nu toe geldt dat alleen voor onverwerkte producten maar Test-Aankoop vindt dat niet genoeg. ''In de praktijk wordt de precieze herkomst van de verwerkte groenten en fruit verhuld middels omfloerste bewoordingen of nietszeggend gebazel'', schrijft de organisatie in haar magazine TESTaankoop. Als er al een aanduiding is als 'geproduceerd in' slaat dat volgens TA meestal op de plaats waar het product van de band is gerold en is er geen enkele garantie dat het daar ook echt vandaan komt.

De consumentenorganisatie schrijft verder dat "de aanduiding van de herkomst steeds interessant en waardevol is, niet alleen voor als er problemen zijn met een bepaald lot voedingsmiddelen, maar ook om consumenten in staat te stellen bewust te kiezen. Het houdt geen steek om herkomstvermelding voor verse producten te verplichten, maar de producenten de dichterlijke vrijheid te gunnen van zodra het over verwerkte groenten en fruit en over kruidenmengelingen gaat'', aldus Test-Aankoop.

Of registreer je om te kunnen reageren.