Home

Nieuws

Univeg: toekomst is verse groente met verwerking

Een combinatie van Univeg (van onder meer Bakker Barendrecht) met diepvriesgigant Greenyard biedt grote voordelen voor teelt en retail.

Greenyard maakt in een persbericht bekend dat dat het voorbereidende besprekingen aanvat met betrekking tot een mogelijke bedrijfscombinatie tussen Greenyard Foods, Univeg Group en Peatinvest. De Peatinvest Groep beschikt over 9 productievestigingen in 4 landen en  levert aan wereldwijde telers een breed assortiment aan substraten voor de teelt van planten, fruit en groenten

De Raad van Bestuur van Greenyard Foods is van mening dat een bedrijfscombinatie van de drie groepen de kans biedt om een wereldwijde speler in de groenten- en fruitsector te creëren die in staat is om het volledige assortiment van zowel verse producten, diepvriesproducten als conserven aan te bieden. De mogelijke combinatie van Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest zou toelaten om een marktleider te creëren met een gezamenlijke omzet van ruim 3,7 miljard euro.

Hein Deprez, Voorzitter van Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest: "Het creëren van een gecombineerde groep met verse, diepvries- en groenten en fruit in conserven zal gunstig zijn voor telers, retailers, consumenten, medewerkers en aandeelhouders. Wij zijn ervan overtuigd dat maatschappelijke trends vragen om een meer holistische kijk op de groente- en fruitconsumptie."

Of registreer je om te kunnen reageren.