Home

Nieuws

Tuinbouw Gelderland wil excelleren

De tuinbouw in Gelderland vraagt het nieuw te vormen bestuur van de provincie geld voor een vervolg in het innovatieprogramma om het tuinbouwcluster te versterken.

In een brief van Stichting Greenport Gelderland stelt voorzitter Rian Verwoert (oud-directeur Fruitmasters) dat de tuinbouw in Gelderland wil excelleren. Het motto voor de toekomstplannen is 'Future with a bite'. Er liggen kansen voor Gelderland door de ligging ten opzichte van Duitsland en de structuur van de tuinbouw in de provincie. De afgelopen vier jaar heeft de provincie Gelderland meegewerkt aan het versterken van het tuinbouwcluster in Gelderland met 3,6 miljoen euro voor onder meer innovatieprojecten.  Tegenover iedere euro van de provincie stonden gemiddeld zeven euro aan investeringen door de sector, schrijft Verwoert.  "Het werk is goed op gang  gekomen en afgesproken doelen zijn gerealiseerd. Maar we zijn (nog) niet klaar."

De belangrijkste beleidslijn is versterking van marktpositie en afzet, blijkt uit de samenvatting van het programma. De komende drie maanden wordt nog gewerkt aan het programma.

Of registreer je om te kunnen reageren.