Home

Nieuws

Stoplicht-keurmerk niet haalbaar

Eén keurmerk of een stoplichtensysteem op etiketten van voeding is niet haalbaar. Dat lijkt de uitkomst uit overleg tussen staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) met de Alliantie Verduurzamen Voedsel.

Dijksma schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat zij overleg heeft gehad met de alliantie, waarin landbouworganisaties, levensmiddelenhandel, horeca, cateraars en supermarkten zijn vertegenwoordigd.

Iedereen is het er wel over eens dat het aantal keurmerken zou moeten verminderen. Als er verschillende keurmerken zijn voor hetzelfde doel is het logisch die te combineren. De Alliantie Verduurzaming Voedsel  ziet  mogelijkheden om onder auspiciën van The Sustainability Consortium (TSC) te komen tot een stofkamoperatie in keurmerken.

TSC is een samenwerkingsverband tussen universiteiten, bedrijven en maatschappelijk organisaties. De staatssecretaris heeft de alliantie gevraagd voorstellen te doen om het aantal keurmerken te verminderen. Ondertussen is de Autoriteit Consument en Markt ook bezig met een onderzoek naar keurmerken.  De staatssecretaris zegt dat ze dat onderzoek zal betrekken bij  de kabinetsreactie op het rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid over het voedselbeleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.