Home

Nieuws

QS: 124 overtredingen bij groente en fruit

Het Duitse keurmerk voor voedselveiligheid QS heeft vorig jaar 124 overtredingen bij groente en fruit voorgeleid aan een sanctiecommissie.

De aangedragen zaken hadden betrekking op residuen in groente en fruit en aardappelen. De overtredingen in groente en fruit beslaan een kwart van het totaal aantal sanctiezaken bij QS. In totaal is in 2014 voor 142.150 euro aan boetes uitgeschreven. Over de hele land- en tuinbouw sprak QS in 2014 97 waarschuwingen uit, maar kwam het ook tot 42 tijdelijke uitsluitingen van het keurmerk. Die maatregel kan een bedrijf hard treffen in verband met het verlies van afzetmogelijkheden. Een boete kan maximaal 50.000 euro bedragen. Ook kan QS besluiten tot het verhogen van de controlefrequentie bij bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.