Home

Nieuws

Plus doet tests met lagere prijzen groente

Plus doet in vijf winkels op dit moment een proef met lagere prijzen voor groenten, vlees en een deel van de houdbare producten.

De testresultaten zijn goed, zegt directeur Jan Brouwer tegen Het Financieele Dagblad, zonder exacte getallen te noemen. Hogere verkoopcijfers maken de krappere marges volgens hem meer dan goed. Dat maakt de weg vrij voor prijsverlagingen in meer winkels en daarbij wordt nadrukkelijk gekeken naar de lokale concurrentie.

Toch verwacht de topman geen blijvende negatieve prijsspiraal. 'Het kan best zijn dat we het dal gepasseerd zijn', veronderstelt Brouwer. Hij denkt dat de consument de komende jaren weer bereid zal zijn om meer voor kwaliteit te betalen. 'Dat is de onderliggende beweging. Ik verwacht geen race to the bottom.'

Plus heeft daarbij een goed jaar achter de rug. De omzet steeg in 2014 met 3 procent in een markt die nauwelijks groeide, volgens marktonderzoeker Nielsen 0,8 procent. Het bedrijfsresultaat ging eveneens omhoog, maar de nettowinst zakte. Dat komt door een eenmalige kostenpost bij winkelketen Spar, waarin Plus een belang heeft van 45 procent.

Foto

  • Plus doet tests met lagere prijzen groente

Of registreer je om te kunnen reageren.