Home

Nieuws

Onbetaalde factuur groente van een ton

Een groentehandel in het Noorden van Nederland mag een klant dwingen zijn winkel te verkopen omdat het als onderpand voor onbetaalde facturen is ingebracht.

De schuld van de winkelier voor geleverde groente en fruit is ruim een ton. De rechtbank Noord-Nederland besloot dat de transactie rechtsgeldig is. De winkelier wilde de gedwongen verkoop voorkomen door te wijzen op bijzondere omstandigheden van de crisis en de zware waardedaling van het onroerend goed. De rechter heeft die argumenten terzijde geschoven. Het gaat om leveringen van groente en fruit over de periode 2008 tot en met 2013. Volgens de rechtbank is geen sprake van misbruik van de regeling van onderpand. Het handelsbedrijf valt daarin niets te verwijten.

Of registreer je om te kunnen reageren.