Home

Nieuws 2 reacties

'Gezonde bedrijven faillissement ingedreven door bank'

Doetinchem - Jelle Hendrickx van stichting Krediet Verdriet snapt niets van het rapport van de AFM over de handelswijze van banken met de afdeling bijzonder beheer. De AFM constateert in het donderdag verschenen rapport dat MKB-bedrijven - waar ook boeren onder vallen - niet structureel worden benadeeld door de afdelingen bijzonder beheer van banken.

Hendrickx staat vele boeren bij die in hun ogen onterecht bij bijzonder beheer zijn beland. Hij is na onderzoek van vele zaken zelf ook overtuigd dat banken bedrijven het faillissement in duwen. Hendrickx: "Het AFM-rapport gaat volledig voorbij aan de realiteit, volgens mij is dit van achter een bureau geschreven."

Hendrickx verwacht wel dat het rapport invloed zal hebben op de onderhandelingspositie van zijn stichting met banken. "Die zal vast lastiger worden. Ik verwacht dat banken zich achter dit rapport zullen verschuilen en het als een aanmoediging zien om gewoon door te gaan met hun praktijken."

Toch laat hij zich niet afschrikken door dit AFM-rapport. "We gaan gewoon verder, op dit moment zijn we bezig namens verschillende boeren een claim voor te bereiden. Banken hebben doelbewust in potentie gezonde bedrijven het faillissement in gedreven."

Laatste reacties

  • Hans van Schaik

    Diep triest

  • JPA Roefs

    Als ik het goed begrepen heb is het AFM-onderzoek niet meer dan een inventarisatie onder 50 grote bedrijven. Of dit bewust is gedaan of knullig weet ik niet, het heeft wel als gevolg dat de banken hun handen weer schoon hebben gewassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.