Home

Nieuws laatste update:23 mrt 2015

Brabant wil andere route hoogspanningslijn

Twaalf van vijftien gemeenten in het westen van Brabant zijn het eens over een alternatieve route voor een hoogspanningslijn (380.000 volt) tussen Borssele en Tilburg. Ze bieden hun voorstel vrijdagmiddag aan bij minister Henk Kamp (Economische Zaken).

De hoogspanningsleiding in West-Brabant is nodig vanwege de toenemende vraag naar stroom en voor de levering van elektriciteit die windmolens voor de kust opwekken. De gemeenten kwamen in opstand nadat het beoogde tracé vorig jaar volkomen onverwacht naar het zuiden werd verlegd. Kamp bood hen de kans om een eigen alternatief te zoeken.

De twaalf gemeenten willen dat de hoogspanningsleiding de snelwegen A17 en A59 volgt. Elf natuurorganisaties steunen het nieuwe voorstel. De gemeenten Dongen, Loon op Zand en Drimmelen zijn het niet eens met de keuze. "Je krijgt nooit iedereen tevreden, maar er is het nodige draagvlak", concludeerde wethouder Marcel Willemsen van Oosterhout vrijdag.

Of registreer je om te kunnen reageren.