Home

Nieuws

Boer Geert wordt merknaam groente en fruit

Groenteteler Geert Krops uit het Groningse Mussel (Boer Geert uit Boer zoekt vrouw) heeft zichzelf als merk geregistreerd bij het Merkenregister.

Krops bouwde zijn groente- en aardbeibedrijf in veertig jaar op. Het bedrijf is circa 23 hectare groot met deels groente, aardappelen en suikerbieten. Krops gaat producten onder zijn eigen naam verkopen in zijn boerderijwinkel. Het beeldmerk dat hij heeft laten vastleggen bestaat uit 'Boer Geert' in zwarte letters met daarboven een rode aardbei. Het vastleggen van een merk is gebonden aan warenklassen, en Boer Geert houdt het wat dat betreft breed.

Het Boer Geert-merk geldt voor vlees, vis, gevogelte en wild, maar ook voor jam, eieren, melk, koffie, thee, brood, ijs, land-, tuin- en bosbouwproducten. Geert lijkt zelfs een horeca-avontuur niet uit te sluiten, want de merkregistratie geldt ook voor drank. Boer Geert-bier, andere alcoholhoudende dranken, frisdranken en vruchtensappen, het valt allemaal onder zijn merknaam.

Kledinglijn
Boer Geert is niet de eerste boer uit Boer Zoekt Vrouw die zichzelf registreert als merk. Boer Tom ging hem voor. Hij deed dat voor de warenklasse bloembollen en dienstverlening op het gebied van landbouw, maar ook voor het produceren en uitvoeren van radio- en televisieprogramma's.

ANP/Groenten & Fruit

Of registreer je om te kunnen reageren.