Home

Nieuws

BayWa verdacht van prijsafspraken

De Duitse mededingingsautoriteit, het Bundeskartellamt, heeft dinsdag een inval gedaan bij agrohandelsconcern BayWa, omdat het ervan wordt verdacht dat medewerkers afspraken hebben gemaakt over de prijzen van gewasbeschermingsmiddelen.

Volgens een verklaring van BayWa doorzochten de kartelbewakers diverse kantoorruimtes. "De periode die wordt onderzocht gaat terug tot het jaar 2000. Details met betrekking tot de verdenking heeft de onderneming niet", aldus de verklaring. Daarin wordt tevens benadrukt dat BayWa er groot belang bij heeft dat de zaak wordt onderzocht en dat daarbij met het Bundeskartellamt nauw en zonder restricties zal worden samengewerkt.

Directietopman Klaus Josef Lutz: "Het is voor van het grootste belang dat deze kwestie volledig wordt opgehelderd en eventueel strafbaar gedrag streng wordt vervolgd." BayWa is naast agrohandelscentrum één van de grootste Europese partijen op gebied van hardfruitafzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.