Home

Nieuws

'Baljeu was van grote betekenis voor sector'

Willem Baljeu (69) is overleden, oud-directeur van handelskoepel Frug Venta.

Dat maakt het platform GroentenFruit Huis bekend. Baljeu was tien jaar directeur vanaf de oprichting van Frugi Venta in 2001 tot in 2011, toen hij met pensioen ging.  Volgens voorzitter van Frugi Venta Cees den Hollander stond de wereld even stil toen hij vrijdag het bericht kreeg over het overlijden van Baljeu. De oud-directeur was nog in Berlijn geweest voor de Fruit Logistica en maakte daar een energieke indruk. Baljeu was op verschillende fronten nog actief voor de handel en daarmee ook voor de teelt. Den Hollander onderstreept in zijn reactie dat Baljeu van grote betekenis geweest voor de ontwikkeling van de groente -en fruitsector.

Zo had hij een initiërende rol bij de toepassing van innovatieve ICT-oplossingen en het versterken van de logistieke dienstverlening. Ook is hij van grote betekenis geweest voor de voedselveiligheid en de promotie van groenten en fruit uit Nederland in binnen- en buitenland. Verder was hij nauw betrokken bij de netwerkorganisatie Greenport Holland en het platform Agrologistiek en bekleedde hij onder meer bestuursfuncties in het Productschap Tuinbouw, Platform Keteninformatie AGF, GroentenFruit Bureau, Kwaliteits Controle Bureau, Bedrijfschap Groothandel Groenten en Fruit. Vanwege zijn grote verdiensten werd hij bij zijn afscheid onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje-Nassau en als eerste en enige benoemd tot Erelid van Frugi Venta.

Of registreer je om te kunnen reageren.