Home

Nieuws

AH komt terug van plastic in agf-schap

Albert Heijn wil af van onnodige plastic verpakkingen in het groenteschap. Deze week begint AH met onverpakte snijbonen, winterpeen en spitskool.

Voor een aantal producten is in de afgelopen periode onderzocht of ze ook zonder verpakking konden. In de komende maanden volgen met name een aantal biologische producten zonder plastic omhulsel. Sommige producten worden alleen een bepaalde periode van het jaar onverpakt verkocht. Zoals radijs, snoeppaprika, zoete puntpaprika en gele, groene en oranje paprika's, die in de zomer op hun sterkst zijn.

Wanneer er nog wel verpakt wordt, dan kiest AH een verpakking "die over de gehele levenscyclus leidt tot een zo klein mogelijke impact op het milieu". Bijna al het groente en fruit wordt verpakt in verpakkingen die bestaan uit hernieuwbare of composteerbare grondstoffen. En vervolgens staat op alle eigen merk producten een weggooiwijzer: een hulpmiddel om verpakkingsafval zo goed mogelijk te scheiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.