Home

Nieuws

Tuinbouw Limburg start eigen plan naast McKinsey

De Limburgse overheid en tuinbouwbedrijfsleven komen met een eigen herstelprogramma, naast het landelijke McKinseytraject.

Dat Limburgse plan moet – als deze wordt overgenomen door een nieuw provinciebestuur - de tuinbouw er in een periode van vijf jaar weer bovenop helpen. De versnellingsagenda tuinbouw wordt komende week gepresenteerd.

Er zijn parallellen met het landelijke McKinsey-traject, stelt initiatiefnemer Patrick van der Broeck, gedeputeerde van de provincie Limburg, maar ze kunnen beide goed naast elkaar staan. "Ik denk dat McKinsey zaken meer strategisch en nationaal benadert en wij kijken meer hoe we de afzet operationeel en provinciaal kunnen versterken." Het zoeken naar nieuwe afzetmodellen en branding van regionaal product speelt in dat plan een rol, maar Van der Broeck wil hier pas volgende week meer details over bekendmaken.

De start werd gemarkeerd door de Russische boycot. Vrij snel daarna gaf Van der Broeck de opdracht om met LLTB en andere partners te werken.

Of registreer je om te kunnen reageren.