Home

Nieuws

Streep door verruiming stellingenteelt

De gemeente Etten-Leur mag telers binnen de gemeente geen verruiming van de stellingenteelt toestaan.

De maximale oppervlakte van vier hectare is onnodig beperkend voor de sector, stelt de gemeente en ZLTO. In een nieuw bestemmingsplan had de gemeente een verruiming voorzien, maar de provincie Noord-Brabant heeft daar maatregelen tegen genomen. De Raad van State geeft de provincie hierin gelijk, middels een recente uitspraak.

Om rendabel te blijven, moet de tuinbouw voldoen aan de toenemende vraag van retail naar producten uit de grond. De gemeente denkt dat verruiming noodzakelijk is. Bovendien is stellingenteelt geen bebouwing omdat de beperkte hoogte van de stellingen goed in de passen is in de ruimtelijke omgeving, zo betoogt de gemeente. Het gaat vooral om zachtfruitteelten, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Of registreer je om te kunnen reageren.