Home

Nieuws

Rabobank: 3D-printen van groente kan aanslaan

De Rabobank voorziet dat driedimensionaal printen een plek krijgt in de keuken.

Van de innovatieve technieken die nu voor de deur staat, is 3D-printen de techniek met de mogelijk grootste impact. Dat schrijft de bank in het rapport  What's Cooking in Tomorrow's Kitchen?

Driedimensionaal printen van voeding gebeurt nu al voor ouderen die moeite hebben met slikken. De Rabobank noemt als voorbeeld het Duitse bedrijf Biozoon dat traditioneel uitziende maaltijden print voor mensen die moeite hebben met slikken. Het materiaal is zacht en smelt snel in de mond. Ook toepassingen door ruimtevaart en het leger kunnen de techniek versnellen. De onzekerheden over deze techniek zijn nog wel groot, net als de kosten en acceptatie door consumenten.

De Rabobank beschrijft in het rapport verschillende onderstromen die technieken zullen beïnvloeden. Consumenten willen via toepassingen op hun telefoon meer weten over de gezondheidswaarde en prijs of herkomst van producten. Ook zal de voedingsindustrie naar verwachting meer alternatieve ingrediënten omarmen, zoals algen en insecten.

Of registreer je om te kunnen reageren.