Home

Nieuws

Kadaster moet dispuut glaspercelen oplossen

De rechter wil een einde maken aan een langslepend juridisch conflict over de verkoop van een Brabants glastuinbouwbedrijf.

In 2007 is het bedrijf van 3,17 hectare verkocht voor 1,7 miljoen euro, maar sindsdien lopen rechtszaken over de precieze geleverde percelen en toegang daartoe. De rechter heeft de de verkopende partij middels een dwangsom opgedragen mee te werken aan een kadasteronderzoek en zo vast te stellen waar de precieze perceelgrenzen liggen. Er was discussie ontstaan over levering van de grond aan de koper. Een kleine strook zou aan de broer van de verkoper worden geleverd. Met deze uitspraak draaide de rechter in hoger beroep een eerdere uitspraak van een lagere rechtbank terug.

Mondelinge afspraken over toegang tot alle percelen zijn volgens de rechter niet voldoende vastgelegd in de akte van levering. Daar is de koper niet in het gelijk gesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.