Home

Nieuws

Floriade Venlo weer onder de loep door VVD-lid

De rol van VVD-kamerlid Mark Verheijen bij de Floriade in Venlo (2012) staat in de aandacht.

Het kamerlid, dat recent in opspraak kwam vanwege zijn declaraties, was destijds gedeputeerde bij de provincie Limburg en regelde een gratis feest voor de VVD op de Floriade, zo melden verschillende media.  De regeringspartij betaalde daar niets voor, terwijl de tuinbouwexpositie zwaar verliesgevend was voor de betrokken aandeelhouders, waaronder lokale overheden.

De verkiezingsavond, die plaatsvond na een werkbezoek van Rutte, duurde volgens de uitnodiging van 19.00 tot 21.15 uur. Er was gratis shuttlevervoer en gratis toegang. Als decor van de campagnebijeenkomst diende het 'World Stage Theater'. Ook bleef het terrein langer open dan gebruikelijk.

Het regelen van een feestje is niet verboden, maar op het VVD-feestje liepen twee functies van Verheijen door elkaar. Hij was in 2012 kandidaat-Kamerlid, maar ook als Limburgse gedeputeerde verantwoordelijk voor de Floriade, waar hij in het stichtingsbestuur zat. Verheijen suggereerde in 2012 dat huur betaald was aan de Floriade, maar daarvoor is nooit een factuur gestuurd.

Of registreer je om te kunnen reageren.