Home

Nieuws laatste update:10 feb 2015

Extra landbouwraden voor markttoegang

Rotterdam - Het ministerie van Economische Zaken heeft twee projectattachés aangesteld om zich te richten op het openen van markten buiten de Europese Unie. De nieuwe attachees worden ingezet om bij voorbeeld markttoegang te verbeteren tot de Verenigde Staten en Mexico, Zuid-Afrika, India en Vietnam.

Dat zei staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) maandag op de jaarlijkse bijeenkomst van landbouwraden met het Nederlandse bedrijfsleven, die in Rotterdam werd gehouden.

Dijksma zegt dat juist in tijden van internationale politie onrust is gebleken hoe belangrijk het is om nieuwe markten te vinden. Het succes komt daarbij niet eerst en vooral van het ministerie, maar van de bedrijven zelf, zegt de staatssecretaris. Maar landbouwraden kunnen een belangrijke rol spelen  als het bij voorbeeld gaan om de opheldering over veterinaire en fytosanitaire eisen.

Volgens Dijksma is het spannend om de handelsbelemmeringen het hoofd te bieden. Tijdens de Rusland-crisis heeft de extra inzet van bedrijfsleven en overheid ertoe geleid dat er markten voor vlees en fruit open gingen in Azië.

Of registreer je om te kunnen reageren.