Home

Nieuws

Bonduelle overschrijdt €1miljard omzet

Lille – Het Franse conserven-, diepvries- en versbedrijf Bonduelle heeft in de tweede helft van vorig jaar €1,019 miljard aan omzet gedraaid. Daarmee heeft de onderneming voor het eerst de kaap van €1 miljard in zes maanden tijd gerond.

De vergelijkbare omzet lag in deze periode, de eerste helft van het boekjaar, 5,5 procent hoger dan een jaar eerder, terwijl dat in het laatste kwartaal nog wat aantrok tot bijna 6 procent. Dat is vooral te danken aan sterke prestaties van de merken Bonduelle en Cassegrain in Europa en daarnaast aan de goede gang van zaken in Rusland en Noord-Amerika. Wat Europa betreft weet Bonduelle bij steeds meer winkelbedrijven ruimte te veroveren, terwijl ook de verkopen van verse, verpakte salades toenemen.

Bonduelle haalt inmiddels bijna 40 procent van de omzet van buiten Europa. In die regio's zijn vooral de verkopen in Rusland, ondanks de economische crisis daar, buitengewoon sterk gestegen. In Noord-Amerika, waar het ook goed gaat, heeft Bonduelle kort geleden weer een fabriek voor diepvriesgroente overgenomen, waarmee het concern nu over tien productievestigingen in dit werelddeel beschikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.