Home

Nieuws

Register agrarische bedrijven ten einde in 2016

Het Bedrijfsregister Agrarische Bedrijven komt in 2016 aan zijn einde.

Dat schrijft minister Henk Kamp (Economische Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer over de voortgang van de verminderde lastendruk voor bedrijven en burgers.

De afschaffing van het register staat al lange tijd op de lijst van maatregelen die genomen kunnen worden om de administratieve lastendruk te verminderen. De afschaffing levert een lastenverlichting op van € 5.243.000.

Toenmalig staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) meldde drie jaar geleden dat de lasten in 2013 zouden dalen door afschaffing van het register. Europese wetgeving hield opheffing echter tegen. Het register werd overbodig door de verplichte identificatie en registratie van landbouwhuisdieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.