Home

Nieuws

Huijbers: boeren hebben oplossingen

"Voor de extreme vormen van intensieve mensenhouderij die in de grote steden van nu en de toekomst plaatsvinden, hebben Nederlandse boeren en tuinders oplossingen."

Dat hield ZLTO-voorzitter Hans Huijbers vanmiddag in Den Bosch zijn leden voor. "Die oplossingen zijn wel vaak high tech, zoals de geoptimaliseerde teeltsystemen van Philips en Sony. Maar toen ik met Marjan Minnesma van Urgenda meeliep naar Parijs, begreep ik ook hoe makkelijk het is om gewone boeren en tuinders ook bij zulke idealisten te  'framen' als leveranciers van oplossingen. Het nieuwe gemengd bedrijf met voedsel, energie, zorg, recreatie, biodiversiteit, innovatie en meer."

Dutch Design Week

Volgens Huijbers is het nodig om de naald uit de oude vroeg te halen en de maatschappij op te zoeken met die oplossingen. "In onze sector is het inteeltgehalte vrij groot. Daarom volgend jaar geen ZLTO Congres, maar ZLTO deelname aan evenementen buiten alleen de land- en tuinbouw, zoals de Dutch Design Week."

Of registreer je om te kunnen reageren.