Doorgaan naar artikel

Geld voor koppeling lokale telers en instellingen

Topsectorengeld wordt ingezet om de consumptie van lokale groente en fruit in instellingen te verhogen.

Een groep instanties, onder leiding van het Louis Bolk Instituut, gaat onderzoeken wat de kritische factoren zijn die leiden tot een verhoogde groente- en fruitconsumptie en welke omstandigheden en voorwaarden er nodig zijn om dit te bereiken. Die verhoogde consumptie kan het welzijn van de bewoners van zorginstellingen verhogen, is de theorie. Nu wordt dat vooral bereikt met supplementen.

Het onderzoek wordt geleid door het Louis Bolk Instituut, maar uit het persbericht van één van de partners Greenport Noord-Holland Noord blijkt dat niet uitsluitend lokale biologische groente en fruit in instellingen worden getest. Het gaat om een subsidie voor een praktisch toegepast onderzoek naar het verhogen van de groente- en fruitconsumptie in zogenaamde “gesloten settings”. Een totale begroting van €700.000 met €350.000 TKI subsidie vanuit het ministerie van Economische Zaken voor een periode van 3 jaar (2016-2018).

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin