Home

Nieuws

Digitale aangifte verplicht vóór lente 2016

De Gecombineerde Opgave en de Mestboekhouding worden verplicht geheel digitaal. Alleen gewetensbezwaarden en ondernemers die tot nu toe steeds papieren aangifte hebben gedaan, kunnen nog op papier aangifte doen.

Staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) wil de verplichte digitale aangifte geregeld hebben vóór de aangifte van het komend jaar.

Voor de belastingdienst geldt voor alle ondernemers een digitale aangifteplicht.

Geloofsredenen of afwezige internetverbinding

De verplichte digitale aangifte geldt niet voor ondernemers die behoren tot een geloofsgemeenschap, die het gebruik van elektronische middelen afwijst en ook niet voor ondernemers die geen internetverbinding hebben en niet eerder langs elektronische weg aangifte hebben gedaan. Volgens Van Dam gaat het om ongeveer 500 aangifteplichtigen.

Van Dam: 'RVO.nl gaat helpen in gebieden met traag internet'

Tegelijk zegt Van Dam toe dat RVO.nl zal helpen in gebieden waar internetverbindingen traag zijn in het landelijk gebied. Nederland heeft op bijna het hele grondgebied (98%) snel internet via het mobiele netwerk (4G). In de praktijk werkt 95% van de ondernemers die aangifte doen bij RVO.nl al via het internet.

NAJK: snelheid internet op platteland 'beschamend laag'

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt zegt dat de snelheid van internet op het platteland nog 'beschamend laag' is, voor een land dat koploper in de wereld wil zijn. "Wij roepen op tot snelle en concrete actie om de snelheid van het internet op het platteland sterk te verbeteren", zegt voorzitter Eric Pelleboer van het NAJK. De jonge boeren discussieren deze maand over smart farming, big data en snel internet.

Of registreer je om te kunnen reageren.