Home

Nieuws 4 reacties

Cees Veerman leidt EU-werkgroep keten telers

Hoe kunnen boeren en tuinders een betere positie krijgen in de keten? Cees Veerman gaat zich erover buigen, voor de EU-werkgroep Agrarische Markten.

Het huidige boegbeeld voor de tuinbouw Cees Veerman wordt de voorzitter van de werkgroep Agrarische markten (Agricultural markets task force) van de Europese Commissie. Deze werkgroep gaat zich bezighouden met de crisis waarin een aantal landbouwsectoren verkeert. Doel van de werkgroep is te kijken naar mogelijkheden om boeren en tuinders een verbeterde positie te geven in de keten. De werkgroep moet binnen een jaar rapporteren aan de Europese Commissie.

EU-landbouwcommissaris Hogan roemt Veerman

Europees landbouwcommissaris Phil Hogan roemde Cees Veerman maandag als boer, oud-landbouwminister, en 'hoogleraar aan Wageningen Universiteit, de beste landbouwuniversiteit van de wereld. Veerman brengt zijn kennis en kunde en zijn statuur mee in deze belangrijke werkgroep', aldus Hogan. Die kondigde aan dat de namen van de overige werkgroepleden in januari zullen worden bekend gemaakt.

Landbouwcommissaris Phil Hogan: 'Wageningen is de beste landbouwuniversiteit ter wereld'

Laatste reacties

 • Lex Huyzer

  Is dit die zelfde man die eind 90e jaren de telers naar de afgrond bracht ????

 • Gerard Vriend

  Volgens mij wel, Destijds was het plan om de Greenery op te richten voor veel telers het einde van hun bedrijf en toekomst. Dit alles omdat er grote bedrijven moesten komen. Groter, Groter en nog Groter. Mensen en gezinnen waren niet in tel.

 • amm van kessel

  hij is er toen zelf niet op achteruitgeboerd

 • O. van Kooten

  Phil Hogan is zelf een protagonist voor mega boerderijen en stallen in Oost Europa waar Chinezen duizenden hectare landbouwgrond kopen met EU subsidie. En Cees heeft nooit als hoogleraar gewerkt in Wageningen, alleen als bestuurder op afstand.

Of registreer je om te kunnen reageren.