Home

Nieuws

Boegbeeld Hermans wordt burgemeester

Loek Hermans gaat volgend jaar aan de slag als waarnemend burgemeester van Zutphen.

Hij volgt per 1 februari Arnold Gerritsen op, die na zeventien jaar de functie van burgemeester neerlegt.De 64-jarige Hermans stapte in november op als fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer na een vernietigend oordeel over zijn functioneren bij thuiszorgorganisatie Meavita. Hij deed dit nadat de Ondernemingskamer in Amsterdam oordeelde dat de vroegere top zich schuldig heeft gemaakt aan wanbeleid. Hij was president-commissaris bij het bedrijf dat in 2009 failliet ging.

Hermans was in de jaren negentig burgemeester in Zwolle. Ook was hij Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Commissaris van de Koningin in Friesland en zat namens de VVD in de Tweede Kamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.