Home

Nieuws

'Zwarte cijfers bij reorganiserende Greenery'

Het kernbedrijf van The Greenery lijkt dit jaar sinds lange tijd af te koersen op zwarte cijfers, melden bronnen. Het bedrijf zet de strategie van verdere bezuinigingen door via een ontslagronde.

De resultaten van het kernbedrijf veren dit jaar op door hogere prijzen en inkomsten uit heffingen en provisie en lagere lasten door de eerder ingezette reorganisatie, stellen die bronnen. Daarmee is de organisatie nog niet in rustiger vaarwater gekomen. Gisteren werd bekend dat The Greenery het distributiecentrum voor importfruit in Barendrecht sluit. Een woordvoerder van The Greenery bevestigt de ingreep, maar bevestigt ook dat de resultaten dit jaar 'absoluut de goede kant op gaan'. De ingreep is nodig om blijvend processen te verbeteren, stelt hij.

Die stap kost enkele tientallen medewerkers hun baan. Het is de derde reorganisatie in korte tijd bij het handelshuis voor groenten en fruit. In 2014 schrapte The Greenery 350 van de 1400 banen, begin dit jaar volgden er 60. Het personeel werd vrijdag over de nieuwe reorganisatie ingelicht. De activiteiten van het import-DC worden ondergebracht bij het retail-DC in Barendrecht, waar nu gebouwd wordt. Daar ontstaan 32 nieuwe arbeidsplaatsen. De ontslagen medewerkers kunnen daarop solliciteren.

Eerder dit jaar kwam The Greenery uit bijzonder beheer na verkoop van vastgoed om zo de balanspositie te verbeteren en de kosten voor financiering te verlagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.