Home

Nieuws

'Van Dam moet BTW op AGF schrappen'

Stichting Natuur & Milieu roept de nieuwe staatssecretaris van landbouw Martijn van Dam op de BTW op groente en fruit te schrappen.

Dat zou tot grote gezondheids- en milieuvoordelen leiden, stelt de organisatie die al eerder pleitte voor het verhogen van de BTW voor ongezonde producten en verlaging van de BTW voor groente en fruit.

Dat Natuur & Milieu de boodschap nu herhaalt, komt door het aantreden van de nieuwe staatssecretaris Van Dam. "Tijd dat de overheid in actie komt. Onze nieuwe staatssecretaris Martijn van Dam is nu aan zet om alle rapporten in een concreet gezondheidsbeleid om te zetten. Dit kan heel eenvoudig: nul procent BTW op groente en fruit. 21 procent BTW op vlees en ongezonde producten. Het zou een mooie aftrap van zijn kersverse staatssecretariaat zijn,' aldus Sijas Akkerman, hoofd Voedsel bij Natuur & Milieu."

'Momenteel krijgen consumenten de verkeerde prikkel: een kilo gehakt kost 3 euro en een kilo friet 1 euro. Veel groente kopen is naar verhouding duurder. Dit moet anders: groente en fruit goedkoper, vlees en vet duurder,'

Of registreer je om te kunnen reageren.