Home

Nieuws

Paprika, sla en tomaten fors duurder in Duitsland

In Duitse winkels lagen de paprikaprijzen in oktober 40 procent hoger dan vorig jaar.

Voor sla bedroeg de stijging 37 procent en voor tomaten 23 procent. Dat blijkt uit cijfers van het statistische bureau Destatis. Ook vollegrondsgroente waren fors duurder in die maand. Toch is de gemiddelde groenteprijs in Duitsland 3 procent hoger dan in 2014 in oktober. De top tien met prijsstijgingen in Duitsland bestaat uitsluitend uit groente en fruit (peren).

Nederlandse prijzen voor verse groente liggen zeven procent hoger dan vorig jaar. Niet eerder registreerde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deze hoge groenteprijzen in oktober. De prijzen lagen in de laatste tien jaar in oktober steeds zes tot 25 procent lager dan de prijzen. Het jaar 2005 was met 25 procent lagere prijzen voor verse groente nog een voorlopig dieptepunt.

Of registreer je om te kunnen reageren.