Home

Nieuws

Jansen wilde Greenerytelers niet volgen

Bert Jansen is opgestapt als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij The Greenery. Jansen kon zich niet vinden in het standpunt van de vijf telers in de Raad van Commissarissen.

 

Met Janssen vertrok ook Mieke Bello, eveneens een extern lid van de raad. De nieuwe externe commissaris Eric Drok koos in het besluit wel de kant van de telers.

The Greenery doet geen uitlatingen over het verschil van inzicht. Wel staat vast dat de strategie van ketensamenwerking en kostenbeheersing overeind blijft, over de uitvoering is verschil van inzicht. Juist Jansen is één van de architecten achter de reorganisatie Phoenix. Zijn vertrek heeft niets te maken met het commerciële beleid van de organisatie. Ook is deelname in de Federatie VruchtgroentenOrganisaties niet in gevaar, laat een woordvoerder weten. Verder staan coöperatieve wijzigingen op stapel, maar de ledenraad moet daar in december een besluit nemen. Die modernisering behelst echter geen hele grote wijzigingen, laat voorzitter Gerard Pronk weten.

Pronk noemt het aftreden van Jansen ongelukkig, maar laat doorschemeren dat de telers geen andere keus hadden. "Elke verandering veroorzaakt enige onrust, maar je moet je ook afvragen wat voor onrust je zou hebben als je die verandering niet toepast. Het bedrijf The Greenery doet het goed, dat is van belang. Het is heel jammer als commissarissen opstappen, maar commissarissen verkopen geen product. We hebben bij The Greenery de vinger achter de problemen. Het team doet zijn werk goed. Volgens mij is dat het belangrijkste voor telers."

Het vertrek is in goed overleg gegaan. Of de persoonlijke relatie met topman Ton Wortel een rol speelde, kon Pronk niet zeggen. "Er is altijd een persoonlijke factor, in iedere functie, maar dit besluit is zakelijk genomen." Gerard Pronk is nu waarnemend voorzitter. Voor de vertrokken leden wordt spoedig opvolging gezocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.