Home

Nieuws

Enza en Rijk Zwaan dé groentebedrijven in Hillenraad

Zaadbedrijf Enza Zaden uit Enkhuizen is branchegenoot Rijk Zwaan opgevolgd als meest toonaangevende tuinbouwbedrijf van Nederland volgens de Hillenraad 100. Vorig jaar was Enza nog tweede.

Rijk Zwaan is gepromoveerd naar de, veel kortere, lijst van bedrijven met een omzet van meer dan 500 miljoen euro en moet daar alleen nog de Dutch Flower Group voor zich dulden. Rijk Zwaan wordt in deze lijst gevolgd door handelsreuzen Total Produce en Univeg. The Greenery krijgt op deze lijst dit jaar geen notering meer.

Nu op plaats 2 van de Hillenaard 100, gestegen van 7, staat handelsbedrijf Nature's Pride. Op 3 blijven staan is Koppert Biological Systems. Beekenkamp eindigt op de vierde plaats (vorig jaar vijfde) en is tevens verkozen tot het familiebedrijf van het jaar. Het hoogst genoteerde teeltbedrijf is tomatenteler Agro Care, dat met stip steeg van 16 naar 6.

Agro Care passeerde daarmee de RedStar Group. Dit tomatenbedrijf, dat het afgelopen jaar te maken kreeg met een crisis aan de top en topman Rob Bal moest laten gaan, zakte flink, van 11 naar 23. Flink klimmende teeltbedrijven zijn Looije Tomaten van 22 naar 17 en 4Evergreen van 68 naar 59. Opmerkelijk nieuw binnengekomen op 31 is telersvereniging Harvest House.

Of registreer je om te kunnen reageren.