Home

Nieuws

Beschermde status Duitse telers voor teelt en verwerking

Duitse telers in de omgeving van Frankfurt krijgen een beschermde status voor de productie van ingrediënten voor Frankfurtse groene saus (Frankfurter Grüne Sosse).

De verwerking moet handmatig. Zo staat te lezen in het Instellingsbesluit Adviescommissie geografische aanduidingen, oorsprongsbenamingen en gegarandeerde traditionele specialiteiten dat gepubliceerd is in de Staatscourant.

De naam Frankfurter Grüne Sosse mag alleen gebruikt worden als de zeven kruiden uit het gebied komen in de dorpen Oberursel, Bad Homburg, Karben, Bad Vilbel, Niederdorfelden, Maintal, Offenbach am Main, Neu-Isenburg, Mörfelden-Walldorf, Rüsselsheim, Raunheim, Kelsterbach, Hattersheim, Kriftel, Hofheim, Kelkheim, Liederbach, Sulzbach, Schwalbach, Eschborn en Steinbach. Voor één kruid geldt een uitzondering en mag buiten het gebied geteeld worden als de weersomstandigheden te slecht zijn.

Ook mag de verwerking niet machinaal gebeuren. Het in lagen over elkaar heen leggen en in bossen bundelen van de kruiden van „Frankfurter Grüne Soße mag niet in een geautomatiseerd of gemechaniseerd proces worden verricht door een verpakkingsmachine of dergelijk apparaat, omdat dit een schadelijk effect heeft op het aroma van de kruiden. Het handmatig in rijen en over elkaar heen leggen van lagen losse, ongesneden bladeren, stengels en knoppen van ieder kruid is de enige manier om het bijzondere aroma van ieder vers kruid te behouden totdat de kruiden voor consumptie zijn verwerkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.