Home

Nieuws

Weinig opzeggers telersverenigingen

Vier van de vijf telersverenigingen in de federatie VruchtengroenteOrganisaties melden een beperkt aantal opzeggers.

Dat blijkt uit een rondgang. DOOR zegt geen opzeggers te hebben, Van Nature zegt dat het blijft bij een stopper. The Greenery meldt dat het verloop naar verwachting hetzelfde is als voorgaande jaren. Daarmee verwacht de afzetorganisatie wel een onbekende daling van het aantal leden. Harvest House kon nog niet reageren, net als ZON overigens.

Best of Four heeft een beperkt aantal uitschrijvingen (tussen de vijf en tien) waarvan een paar stoppers en een teler die de handen wil vrijhouden omdat deze overschakelt naar een andere teelt.

De verenigingen hanteren niet allemaal eenzelfde uitschrijftermijn. Verder is het voor telers van Van Nature en Best of Four ook nog mogelijk een keuze te maken als het fusiebesluit voorligt. Gewoonlijk is zo'n stemming voor 1 januari.

Het is voor de verenigingen nog te vroeg om te voorspellen hoe groot het areaal volgend seizoen zal zijn. DOOR meldt wel dat er gesprekken lopen met telers. Voor The Greenery geldt hetzelfde. De focus op retail zorgt ervoor dat de afzetorganisatie telers benadert buiten de organisatie, maar ook binnen de coöperatie wordt met telers uit verschillende productgroepen gesproken over het vergroten van productvolume.

Of registreer je om te kunnen reageren.