Doorgaan naar artikel

WUR ontwikkelt plantaardige biefstuk

WUR produceert een vleesvervanger, op basis van peulvruchten, die niet onderdoet voor een biefstuk. Het is het resultaat van onderzoek naar duurzame vleesvervangers met puur plantaardige ingrediënten.

Onderzoeker Atze Jan van der Goot van Wageningen University presenteert op 1 november zijn bevindingen.

Sojabonen

De ingrediënten van peulvruchten zoals sojabonen zijn zodanig bewerkt dat er een ‘vleesstructuur’ ontstaat van de fijnheid en vezelstructuur van een biefstuk. Dit concept is de basis voor de ontwikkeling van een vegetarische biefstuk. Met de zogenoemde Shear Cell Technology is plantaardig materiaal zo te vervormen dat de gewenste vezelstructuur ontstaat. Het is niet bekend wanneer de vleesvervanger op de markt komt.

Samenwerkingsverband

Het onderzoek kwam tot stand op basis van een door het ISPT (Institute for Sustainable Process Technology) gefaciliteerd publiek-privaat samenwerkingsverband tussen Wageningen UR, TU Delft, de Vegetarische Slager en The Peas Foundation.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Marjan Tulp

freelance journalist

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin