Home

Nieuws laatste update:13 okt 2015

Taakstraf na dodelijk ongeval met tractor

Een 27-jarige boer uit Staphorst heeft een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van een jaar gekregen voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in zijn woonplaats.

Hij verleende in juli vorig jaar geen voorrang waarna hij met zijn tractor tegen een personenwagen knalde.

De tractor reed met nog een vooruitstekende fronthefinstallatie. De vorken boorden zich in de personenauto bij de botsing waarna een 3-jarige peuter, die achterin zijn kinderzitje zat, uit de wagen werd geslingerd. Het kind belandde in een naast de weg gelegen weiland. Hij bezweek uiteindelijk in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Zicht ontnomen en te hard gereden

De boer bekende meteen dat hij geen voorrang had verleend, waar dat wel had gemoeten. Een raamstijl, de uitlaat en mogelijk ook een spiegel hebben zijn zicht ontnomen. Volgens de boer moet de auto daar achter hebben gezeten en heeft hij deze daarom niet gezien. Over het inklappen van de fronthefinrichting had hij niet nagedacht. Bovendien reed hij veel harder dan was toegestaan. Hij reed ongeveer 45 kilometer per uur, terwijl 25 was toegestaan.

De straf was gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Of registreer je om te kunnen reageren.