Home

Nieuws

Nettorama verkoopt relatief meeste AGF

De kleine supermarktketen Nettorama is relatief de beste groente en fruitverkopende supermarkt in Nederland.

De keten verkoopt 26 procent meer groente en fruit dan een gemiddelde winkel in Nederland. Nummer twee is Lidl dat 17 procent meer verkoopt dan de gemiddelde winkel. Lidl heeft wel een forse opgang gemaakt. Vijf jaar geleden verkocht de keten nog 6 procent meer dan de gemiddelde winkel. Lidl is daardoor onder meer AH voorbij gegaan.

Volgens onderzoeksdirecteur Joop Holla van GfK is de hoge score van Lidl het gevolg van een bewuste strategie. "Lidl maakt vooral het verschil met agf, wat opvallend is, omdat alle formules daar vanwege trends als  gezondheid, lokaal en streek sterk op inzetten. Daarnaast doet Lidl het steeds beter in verwencategorieën, als bloemen en planten en gebak. Ook doen ze het relatief goed in nieuwe groepen, als vis en maaltijden." Holla zei dat tegen Distrifood.

Of registreer je om te kunnen reageren.