Home

Nieuws

McDonald's wil meer groente verkopen

Fastfoodketen McDonalds wil in Nederland meer groente verkopen. De keten gaat daarvoor tests doen met een saladebuffet.

In vier restaurants kan personeel straks salades naar wens samenstellen. Nu verkoopt de keten nog een beperkt assortiment voorverpakte salades. Het is een proef die bij succes wordt uitgerold naar andere restaurants.

De vernieuwing markeert de komst van een nieuwe topman Manu Steijaert die in Frankrijk als bestuurder al het saladebuffet invoerde. Naast het saladebuffet (saladebar) introduceert McDonald's straks een koffiebar (McCafé) en vrije keuze in samenstellen van de hamburgers.

Het sterker inzetten op keuzemogelijkheden en beleving van de klant betekent wel dat andere vormen van innovatie bij McDonald's wat minder aandacht krijgen. Eerder dit jaar kondigde de keten nog een test aan met het mobiel bestellen en betalen van eten. Die schuift McDonald's voorlopig even op de lange baan.

Of registreer je om te kunnen reageren.