Home

Nieuws

Besteding duurzame groente daalde in supers

Consumenten hebben in 2014 een miljoen euro minder uitgegeven aan duurzame verse groente (74 miljoen euro), zoals biologisch en Milieukeur.

Dat is een daling van één procent. Wel daalden de uitgaven aan alle verse groente (gangbaar en duurzaam) 6 procent door de prijsdruk dat jaar. Dat blijkt uit de Monitor duurzaam voedsel 2014, een onderzoek in opdracht van het ministerie van EZ. Klanten gaven aan duurzaam vers fruit wel één procent meer uit (108 miljoen euro).

Aan duurzame verwerkte groente (conserven of diepvries) werd 19 procent meer uitgegeven.

Over alle afzetkanalen heen werd wel meer uitgegeven aan duurzame groente. Voor AGF komen de onderzoekers op een stijging van 4 procent en een oplopend aandeel van 5 naar 6 procent. Dat komt vooral door groei in de restaurants en in speciaalzaken voor duurzame producten.

Opvallend is verder dat volgens de onderzoekers het Milieukeuraandeel sneller stijgt dan het biologische aandeel. Dat is niet uitgesplitst over de verschillende productgroepen overigens.

Of registreer je om te kunnen reageren.