Home

Nieuws

Acht nieuwe paprikarassen Bejo voor export

Vollegrondsgroentespecialist Bejo Zaden heeft bij de Raad voor Plantenrassen voor acht nieuwe paprikarassen kwekersrecht aangevraagd.

De aanvragen zijn niet voor rassen die op de Nederlandse markt zullen worden ingezet, laat een woordvoerder weten. Dat Bejo daarmee in september meer kwekersrechten voor paprika en pepers aanvraagt dan gekende vruchtgroentespecialisten als Enza Zaden betekent op zich niets, zegt een woordvoerder. "Er was een kleine achterstand bij het aanvragen van de kwekersrechten. Daarom zijn er deze maand acht aangevraagd."

Bejo zegt dat aan de strategie van de traditionele vollegrondsgroenten niet minder gewicht wordt gegeven. Bejo mikt ook niet op een positie in de glasgroente in Nederland of Europa, maar richt zich wel meer op  de productie van deze groenten in tunnel- en vollegrond wereldwijd. Sla en tomaten zijn voor Bejo daarom ook vollegrondsgroenten. In Amerika is het bedrijf in samenwerking met supermarkten en telers betrokken bij het gesloten smaaktomatenproject dat onder de naam Tasti-Lee® op de markt gebracht wordt.

Bejo is en blijft vooral een veredelaar en zaadleverancier voor vooral vollegrondsgroente via 27 verkoopkantoren wereldwijd.

Of registreer je om te kunnen reageren.