Home

Nieuws laatste update:6 okt 2015

AH krijgt niet alle 280.000 kinderen aan de tomaat

Albert Heijn heeft afgelopen week groente en fruit verdeeld onder scholen voor in totaal 280.000 kinderen.

De supermarktketen geeft tijdens de Week van de Pauzehap gratis gezonde tussendoortjes met een lesprogramma 'Ik eet het beter'. Zo kregen de kinderen van groep vijf en hoger van de openbare basisschool Prins Willem Alexander in Beusichem drie dagen worteltjes met komkommer, snoeptomaatjes en druiven.

De school wil zo aan kinderen laten zien dat er meer is dan de banaan, appel of peer. Voor de kinderen van 10 bleek de tomaat soms een stap te ver. Docent Michel Zirkzee van groep 7:  "De kleine cherrytomaatjes werd door de helft van de klas niet als lekker groentehapje ervaren. De komkommer in combinatie met wortel daarentegen wel. Ook de druifjes vonden de kinderen lekker."

De Week van de Pauzehap staat los van het landelijk gesubsidieerde Schoolfruitprogramma, waar de Beusichemse school ook aan heeft meegedaan. Zirkzee: "Wij zijn als oud-deelnemer aan schoolfruit een Gruitenschool. Dat betekent dat de kinderen op donderdag en vrijdag als pauzehapje fruit of groente moeten meenemen. De Week van de Pauzehap vult dat goed aan." Albert Heijn verwijst naar haar persuitingen over pauzehap.

De Beusichemse school is dit jaar overigens ook weer ingeloot in het Europese schoolfruitprogramma, waardoor kinderen vanaf november 21 weken lang 3 stuks fruit of groente krijgen in de klas.

Foto

  • De openbare basisschool Prins Willem Alexander wil dat kinderen op donderdag en vrijdag groente of fruit als pauzehap meenemen. Dat was een voorwaarde voor deelname aan het landelijke Schoolfruitprogramma, wat los staat van dit AH-programma.

    De openbare basisschool Prins Willem Alexander wil dat kinderen op donderdag en vrijdag groente of fruit als pauzehap meenemen. Dat was een voorwaarde voor deelname aan het landelijke Schoolfruitprogramma, wat los staat van dit AH-programma.

    Foto: William Hoogteyling

Of registreer je om te kunnen reageren.