Home

Nieuws

Timmermans (EC) oordeelt over toekomst schoolfruit

Het Europese schoolfruitprogramma wordt door de Europese Commissie opnieuw tegen het licht gehouden.

Maandag werd bekend in de voorbereidende vergadering voor de Europese Raad van Ministers dat het schoolfruitprogramma onderdeel is van het pakket regelingen waarvoor de Europese Commissie naar versimpeling streeft. Europees commissaris Frans Timmermans is aangesteld om het mes in regelgeving te zetten.

Timmermans is PvdA-er, net als staatssecretaris Sharon Dijksma, die heel duidelijk is over de toekomst van het Europese schoolfruitprogramma. Ze vindt dat ieder land dit het beste zelf kan organiseren.

Toch stellen bronnen dat het niet gezegd is dat het Europese programma (dat juist dit jaar is uitgebreid) sneuvelt. Het lijkt heel wel mogelijk dat het oude plan voor samenvoeging van de schoolmelk- en schoolfruitregeling weer ter tafel komt. De schoolmelkregeling is ooit ingezet om overschotten helpen verminderen, voor schoolfruit zijn andere voedingsbelangen gediend.

Of registreer je om te kunnen reageren.