Home

Nieuws

Thieme kiest duidelijker voor plantaardige productie

Partijleider Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren heeft zondag felle kritiek geuit op de biologische veehouderij. "Ook in de biologische veehouderij zijn nog steeds significante welzijnsproblemen", zei ze.

Daarmee verwees ze naar de stierkalveren in de melkveehouderij die naar mesterijen gaan en naar eendagshaantjes die ook in biologische leghennenhouderij overbodig zijn en versnipperd worden.

"Varkens in modderpoelen, dat is geweldig", zei ze. "Maar we kunnen de wereld niet voeden met biologisch vlees. Dus die biologische houderij is de uitzondering voor wie echt niet zonder vlees meent te kunnen."

Thieme is na twintig jaar 'gewoon' vegetariër te zijn geweest, sinds kort veganist. Productie van voedsel via dieren noemt ze 'verspilling'. "We moeten inzetten op plantaardige productie." Vis is evenmin een alternatief, vindt de politica. De visproductie noemt ze 'wreed en grootschalig'.

Thieme sprak bij de presentatie van het boek 'Meat the Future', een uitgave van de Nicolaas Pierson stichting, het wetenschappelijk bureau van haar partij. Centraal thema daarin is de opvatting dat veehouderij een inefficiënte manier is om voedsel te produceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.