Home

Nieuws laatste update:27 jan 2015

Reorganisatie Greenery raakt verkoop VK

The Greenery schrapt opnieuw 60 tot 65 arbeidsplaatsen, voornamelijk op het hoofdkantoor van de onderneming. Het commercieel model wijzigt alleen voor de Britse markt.

Dat maakt de organisatie bekend in een bericht waarin het ook rept over een verbetering van het resultaat in 2014. De helft van het aantal geschrapte arbeidsplaatsen betreft het niet verlengen van tijdelijke arbeidscontracten. Het gaat daarnaast om 30 vaste banen.

The Greenery laat de business units (retail, trade, resourcing en supplychainmanagement) ongemoeid, maar voegt ondersteunende afdelingen samen. Ook wordt de verkoop in het Verenigd Koninkrijk nu vanuit Huntington (Engeland) uitgevoerd en niet meer vanuit Nederland.

marktomstandigheden

De afzetorganisatie acht dit nodig omdat het dit jaar opnieuw moeilijke en sterk wisselvallige marktomstandigheden voorziet.

In 2014 heeft The Greenery door een forse reorganisatie het operationeel resultaat wel significant verbetert. Dat zal leiden tot een verbeterd nettoresultaat, verwacht de organisatie. In april maakt de organisatie de resultaten bekend.

The Greenery is in 2015 gestart met een project waarbij de inhuur van uitzendkrachten wordt vervangen door flexibele arbeidsplaatsinvulling op basis van nieuwe arbeidscontracten. Inmiddels heeft de ondernemingsraad in de planvorming positief geadviseerd. De vakbonden zijn geïnformeerd.

De afgeslankte organisatiestructuur krijgt in het eerste kwartaal zijn definitieve vorm. The Greenery noemt het een verdere eenvoudiging van de businessstructuur, waardoor ook banen op het hoofdkantoor geschrapt worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.